B3_FINES_Antologia

B3-  Gustavo VEGA MANSILLA (Suomi kääntäjä: Esa ENNELIN)

RUNOJA JA RUNOGRAMOJA / POEMAS Y POEGRAMAS  

2018

Kieli (idioma): SUOMI / ESPANJA    (FINÉS / Español)        

Kustantaja (editorial‏): ‎ Independently published

PAPERI (papel): 133 sivua (páginas)

ISBN-10: 1980851638 / ISBN-13: 978-1980851639

Paino (peso): 213 g / Koko (tamaño): 13,34 x 0,76 x 20,32 cm

KINDLE:  14776 KB

ASIN: ‎ B07JC81TSS

 

SUOMEKSI:

RUNOUS ja RUNOGRAMAT on monitieteellisen runoilijan antologinen näyte eri runouden muodoista. Gustavo Vega, joka tavallisesti toimii filosofian, runouden ja plastisten taiteenlajien parissa, nauttii ohimennen rajojen rikkomisesta. Gustavo tutkii kirjoituselementtien ulottuvuuksia ja kokeilee plastisten materiaalien tarjoamia mahdollisuuksia taiteessaan. Hänen runoutensa voi ilmetä visuaalisten tekstien muodossa, esinepohjaisina, toimintana, ääninä, videorunoutena ja tietorunoina. Hänen runonsa voivat olla myös käytännöllisiä, liikuteltavia, asumuksia tai vaikka elintarvikkeista valmistettuja syötäviä runoja. Gustavo Vega yllättää käyttämällä ja yhdistämällä avantgardistisia sekä klassisia muotoja runoudessaan. Gustavo Vega on koulutukseltaan espanjalaisen filologian ja kirjallisuuden tohtori. Näin hän kuvasi itseään eräälle toimittajalle: ”Oletan olevani ainakin filosofi, runoilija sekä taiteilija. Olen relatiivisesti näitä kaikkia yhdessä, mutta en mitään yksinomaisesti. Tutkimukseni filosofian alalla ovat samansuuntaisia runollisten sanojen ja plastisten muotoilujen kanssa. Ne ovat suuntauksia, jotka sulautuvat monimuotoisten aktiviteettieni kehykseen. Niiden tarkoitus on antaa vastaus samaan tarpeeseen, paljastaa sama arvoitus ja tasapainottaa sama epätasapaino.”

 

ESPAÑOL:

POESÍA y POEGRAMAS es una muestra antológica de diferentes formas creativas de un poeta multidisciplinar. Gustavo Vega, que se dedica a la filosofía, la poesía y las artes plásticas, disfruta rompiendo las fronteras de los géneros. Explora las posibilidades del texto escrito y las que le ofrecen los materiales plásticos. Su poesía puede tener la forma tanto de textos visuales, como de cuadros, objetos…, arte de  acción, sonido, videopoesía…. e, incluso, comestibles. Gustavo Vega sorprende con el uso y la combinación de formas vanguardistas y clásicas en su poesía. Gustavo Vega que, además de licenciado en Filosofía, es doctor en Filología y Literatura Española, se describió ante un periodista diciendo:  “Asumo mi dimensión de filósofo, poeta y artista. Soy relativamente todo esto junto, pero no soy nada exclusivo. Mi investigación en el campo de la filosofía es paralela a la de las palabras poéticas y las formulaciones plásticas. Son formas o tendencias que se integran en el marco de mis diversas actividades. Todas responden a una misma necesidad, una misma búsqueda…».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí